HISTÒRIA DEL GRUP


El grup Bufanúvols va començar el 1987, ara fa 25 anys. Música tradicional d'arreu del món amb instruments acústics i veu, i una gran varietat de contes acompanyats d'instruments dels cinc continents. Aquesta és la doble vessant del grup. Danses per la Pau (2.002), Núvol de danses (2.005) i Cel de danses (2.007) són tres espectacles de danses tradicionals amb música en directe. La proposta del grup és aconseguir una manera bonica i delicada de fer-ho passar bé i per això s'ensenyen les coreografies que són senzilles i vistoses. Tothom en gaudeix, tant qui participa a la festa ballant com qui hi participa mirant les rotllanes, les cuques, els puntejos i els salts dels dansaires. Les músiques d'aquests tres espectacles estan recollides en els Cds editats pel grup i que reben el nom dels espectacles. En els concerts ens han acompanyat, Mònica Solà, Gregori Ferrer, Joan Avellaneda, Míriam Tarruell, Clara Tarruell, Magalí Sala, Xavi Arderius, Sara Martí, Raquel Martí i Mireia Vila.

Del grup n'han dit: Noé Rives MOLTES FELICITATS, AMICS, la vostra és música honesta, energètica i sortida del cor de la terra . PER MOLTS ANYS!!!! Noé Rives (octubre 2.012)

El País del Silenci, el Bol de la Felicitat, el Secret del Pelegrí, Mesganà, Annúria i la Lliçó de la Figuera. Espectacles amb un fil argumental, instruments dels cinc continents (flautes barroques, didgeridoo, botang, sansula, esquellots, campanetes, xilòfons, darbuka, saltiri d'arc, quatro velezolano...) i moltes cançons.

"En Pau sap crear un univers màgic a través del qual expressa els sentiments més nobles i una visió positiva de la vida. És altament recomanable per a tots els qui volen viure una bona estona amb el cor eixemplat" Blog d'en Sergi d'Assis, gener del 2.008.

La majoria dels espectacles han estat presentats a la Mostra d'Igualada i vam fer una estada a la Sala Miguel Hernández de Sabadell preparant l'estrena d'Annuria la tardor del 2.008.

El diari Sabadell (15 d'octubre de 2.008): Oddisea mediterrània i pirenenca a Ca n'Oriach amb Bufanúvols. L'espectacle Annuria de la companyia Bufanúvols es va estrenar amb èxit a la sala Miguel Hernàndez de Ca n'Oriach...

GRAVACIONS

L’hivern del 2002 enregistra el seu primer CD, Danses per la pau, que és un recull de danses tradicionals d´arreu del món, un CD que ha tingut molt bona acollida. En aquesta gravació hi intervenen Pep Coca (contrabaix), la Mònica Solà (acordió cromàtic), Pau Tarruell (flautes, gruitarra, clarinet i veus), i Clara Tarruell i Carmina Mas (veus).

L´hivern del 2005 grava el seu segon CD, Núvol de danses; un CD que segueix la línia de l’anterior però que amplia la participació dels músics: Xavier Arderius (percussions), Joan Avellaneda (acordió diatònic), Pep Coca (contrabaix), Gregori Ferrer i Míriam Tarruell (acordió cromàtic), Clara Tarruell (flauta travessera), Pau Tarruell (flautes, guitarra, saxo soprà i veus), Víctor E. Uwagba (percussions i veu), Mònica Solà (acordió cromàtic), i Francesc Tarruell, Núria Tarruell i Carmina Mas (veus).

L’Estiu del 2007 enregistra el seu tercer CD, Cel de danses. És també un recull de danses tradicional d’arreu amb la participació d’un músic, més, en Jordi Cassanyer amb el guitarró i d’un cor de veus en tres de les dan

ses cantades. El cor de veus ha estat dirigit per Jaume Sala i l’han integrat, Carla Busquets, Neus Costa, Janó Sala, Magalí Sala, Marina Schkot, Clara Tarruell, Francesc Tarruell i Núria Tarruell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada